Sluiten

Categorieën

Filters
  Dennis van D - Donderdag 20 Maart 2021

  Hoe zorg je dat je er goed uitziet op de webcam? 5 Tips!

  5 Tips voor het efficiënt gebruiken van een webcam!


  Het feit dat je alleen een webcam gebruikt voor je webinar, betekent niet dat je niet moet proberen er op je best uit te zien! Hier zijn wat praktische tips om ervoor te zorgen dat je er geweldig uitziet op het scherm met alleen een webcam!

  Tip 1: Gebruik een externe webcam
  Bij webcam-winkel gebruiken we de Logitech C920, een krachtige HD-breedbeeld webcam met een handige clip aan de webcam die op een extern scherm kan worden bevestigd. Het is ook mogelijk om een statief te gebruiken voor deze webcam wanneer je zou willen staan tijdens je presentatie. In deze tijd is de kwaliteit van de ingebouwde webcam prima, maar we raden toch aan om te investeren in een externe webcam voor dat extra beetje kwaliteit. Het zal het verschil maken bij uw volgende presentatie.

  Tip 2: Zorg ervoor dat de webcam op de juiste hoogte staat
  Als je toch de ingebouwde webcam van je laptop gebruikt, zorg er dan voor dat de camera op de juiste hoogte staat. Voor de meeste mensen is iemand van onderaf bekijken de minst flatterende hoek. Om de ingebouwde webcam van je laptop hoger te zetten, gebruik je gewoon een ouderwetse techniek. Pak een stapel A4-papier of een paar redelijk grote boeken om je persoonlijke laptop wolkenkrabber te maken. De perfecte hoogte voor de camera is net boven je ogen. Richt de camera iets naar beneden voor de beste hoek.

  Tip 3: Gebruik licht in je voordeel
  Hoe meer licht, hoe beter, dus heb je extra lichtbronnen? Gebruik die lichten in je voordeel! Zorg er wel voor dat het licht van voren op je gezicht schijnt, zodat je niet van die vervelende schaduwen op je gezicht krijgt. Veel licht maakt het je webcam gemakkelijk en zorgt voor een betere en meer gedetailleerde videokwaliteit van je uitzending. Licht van bovenaf kun je beter vermijden, want dat zorgt voor donkere vlekken onder je ogen.

  Tip 4: Gebruik een rustige achtergrond
  Ontdoe uzelf van rommel en word zen. Een achtergrond met veel objecten op de achtergrond zijn een bron van afleiding. Houd uw achtergrond dus zo neutraal mogelijk voor uw kijkers, zodat u de nadruk kunt leggen op u en uw boodschap.

  Tip 5: Maak oogcontact met het publiek
  Niets zo onpersoonlijk als geen oogcontact maken met de persoon tegen wie je praat. Vergeet dus niet om oogcontact te maken met het publiek door direct in de lens van de camera te kijken. Als je dit doet, maak je de uitzending al snel een stuk persoonlijker!

  Met deze tips weet u zeker dat u een blijvende indruk achterlaat bij uw publiek, zelfs wanneer u een eenvoudige webcam gebruikt!

  Het laatste nieuws en Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking