Sluiten

Categorieën

Filters
  Arthur van R - Donderdag 18 Maart 2021

  5 Redenen waarom je een game headset nodig hebt!

  5 redenen waarom je een gaming headset nodig hebt

  Misschien vraagt u zich af of u wel of niet moet investeren in een gamingheadset, of zelfs of het het geld waard is. Als je net als ik bent doe je voordat je iets koopt graag veel onderzoek naar het artikel of de artikelen die je overweegt te kopen. Dat is waarom we deze blog hebben geschreven!
  En ik geef ik u hier 5 redenen waarom u een gaming headset nodig heeft.

  Of u nu online graag met uw vrienden chat of aandachtig naar de voetstappen van uw vijanden luistert in een game, u zult een goede gamingheadset nodig hebben. Een goede headset produceert helder, gebalanceerd geluid en biedt comfort voor lange draagperioden. Laten we eens kijken naar 5 redenen waarom je een gaming headset nodig hebt.

  1. Blokkeren van externe geluiden


  Laten we eerlijk zijn, er is niets vervelender wanneer u een spel aan het spelen bent dan het horen van muziek van de radio in een andere kamer, lawaai van een nabijgelegen TV of mensen die rond praten. Hoe goed je ook je best doet om deze geluiden van buitenaf te onderdrukken, je wordt toch afgeleid.

  Veel gamingheadsets hebben een functie voor ruisonderdrukking, die gebruik maakt van piepkleine microfoons die luisteren naar het geluid om je heen. Deze geluiden worden vervolgens geanalyseerd door microchips in de gamingheadset, en er wordt een tegensignaal geproduceerd dat het geluid onderdrukt. Gamingheadsets kunnen extern geluid blokkeren. Door het gebruik van geluidsisolerende oorschelpen die een sterke afdichting rond uw oren vormen, wordt het grootste deel van het geluid van buitenaf geblokkeerd.

  4. Stoor andere niet


  Naast het blokkeren van externe geluiden, kunt u met gaming headsets gamen wanneer u dat normaal gesproken niet zou kunnen. Enkele jaren geleden werden mijn vrouw en ik gezegend met de geboorte van onze zoon. Zoals u wellicht weet, wilt u geen enkel geluid maken wanneer een baby slaapt om hem of haar wakker te maken.

  3. Superieure geluidskwaliteit


  Een gamingheadset biedt superieur, helder en duidelijk geluid in vergelijking met traditionele luidsprekers, wat essentieel is om op de top van je game te kunnen te zijn. Gamingheadsets voor de pc leveren nauwkeurige hoge tonen en een diepe, rijke bas. Ik zeg niet dat het geluid dat uit een set luidsprekers komt slecht is, maar wanneer het geluid rechtstreeks via een gamingheadset bij je oren wordt afgeleverd, klinkt het gewoon beter.

  De games van tegenwoordig vereisen precieze en nauwkeurige bewegingen, waarvan er veel afhankelijk zijn van audiowachtrijen tijdens het spel. Een gamingheadset geeft je een betere kans om op je vijanden te reageren. Met bliksemsnelle reacties op geluid, zoals voetstappen en geweervuur, zullen je vijanden nooit weten wat hen overkomt. Naast stereogeluid bieden sommige gamingheadsets ook surround sound. Dit zorgt voor een hyperrealistische geluidservaring waarbij je geluiden vanuit veel verschillende hoeken kunt horen.

  4. Team communicatie


  Gamingheadsets hebben een ingebouwde microfoon waarmee je met je gamevrienden of teamgenoten kunt communiceren terwijl je online speelt. Dit is belangrijk in teamgebaseerde games zoals Overwatch, Fortnite en andere spellen die een teamgebaseerde first-person shooter zijn. In teamspellen is het van cruciaal belang om voortdurend in contact te staan met je medeteamgenoten.

  5. Prijs/kostenverhouding


  Vergeleken met een fatsoenlijk geluidssysteem is een gamingheadset relatief goedkoop. Om een vergelijkbare ervaring te krijgen die je met een gaming headset kunt krijgen, zou je hoogstwaarschijnlijk enkele honderden dan wel duizenden euro's moeten uitgeven aan een geluidssysteem. Zo bieden sommige headsets een 7.1 surround sound en heldere, duidelijke geluiden voor een geweldige prijs.

   

  Het laatste nieuws en Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking